BLOGG

28. jun, 2022

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och man behöver hitta ett nytt hem till sin hund. Det kan vara en valpköpare som fått ändrade levnadsförhållanden eller drabbats av sjukdom, det kan vara jag som har en hund som inte fungerar i flocken. Men oavsett orsak är det sällan ett lätt beslut men man tar det hör hundens skull. Det hörs ofta kommentarer om hur oseriös den är som vill placera om sin hund och visst kan det bottna i ett dåligt beslut i val av ras eller brist på insikt om hur mycket jobb det är eller, framförallt för oss med stora hundar, hur dyrt det är att ha hund. Även uppfödaren kan få en släng av sleven när någon valpköpare lägger ut sin hund på Blocket eller i sociala media om att den söker nytt hem "så oseriöst att sälja till dom" inte helt sällan från uppfödarkollegor tyvärr. Nu rann det här iväg och blev ett helt annat inlägg än den inledning jag tänkte skriva till fliken "omplacering" här på hemsidan så jag flyttar den till bloggen och får klura på en ny inledning.

Men är någon intresserad av en vuxen hund, hör av er med en utförlig presentation ocm er själva och vad ni kan erbjuda hunden

 

14. jun, 2022

Det gick ju bra för Fisen på utställningen i Hässleholm och även Minnie fick en bra kritik men föll på sin höga svans och fick ett VG. Det är ju som det är och helt okej hon har ju en hög svans. 

Tanken var från början att ställa Flash både i Hässleholm, Borås och Tvååker men det stoppades av ett envist sår i tassen. Det börjar bli bättre men jag chansar inte utan det blir Fisen som får åka, till Borås i sällskap av Lagonda som ska göra debut i valpklassen och i Tvååker får Minnie nya chanser.

Det är lite tomt på valpfronten då jag inte något att para i år, tanterna börjar bli för gamla och småtjejerna är för unga än så länge. Tyvärr faller också både Frasse och Edina bort ur aveln då en av deras valpar drabbades av EP, jag får väl tacka högre makter att det var min egen valp som drabbades men det var ett hårt slag på flera plan.

Jag vår stilla valpsuget med Anitas fina kull efter Flash, där har Lovis stulit mitt hjärta men jag har hundar så det räcker så hon får glädja någon annan tyvärr 😉

8. maj, 2022

Det har redan gått två veckor sedan vi hämtade hem vårt lilla yrväder, Lagonda. Lagonda kommer från Lana Kunce, kennel VeinGlory Verde, i Lettland men då Tallink-Silja plötsligt bestämde sig för att dra in färjeturerna till Riga fick vi planera om lite. Lana erbjöd sig att möta oss i Tallin, Estland istället så biljetterna bokades om dit. 

När båten lade till i tallin möttes vi först upp av Piret Rosumovski vid terminalen och sedan vidare till Tallins Gamla stad och Lagonda, Lana och hennes man Arthur.  Den gamla bebyggelsen i Tallin är fantastiskt vacker och Piret guidade oss genom gränder, torn, kyrkor och ett underbart gammalt apotek. måste bara citera här:

Rådhusapoteket vid Rådhustorget i Tallinns gamla stad är Europas äldsta apotek som kontinuerligt har bedrivits i samma lokaler. Även om det exakta etableringsdatumet är okänt, dateras de första skriftliga uppgifterna i Rådhusets anteckningsbok till år 1422. Rådhusapoteket firar därför sin 600-årsdag år 2022, det var då apoteket nämndes för första gången! 

Det var verkligen som att stiga tillbaks i tiden, helt fantastiskt att det fortfarande drivs som apotek och samtidigt är ett museum. På talom att resa tillbaka i tiden så åt vi luch på en väldigt autentisk medeltidsrestaurang. Miljön, kläderna och maten är allt rekonstruktioner från medeltiden och jag får väl erkänna att det väl kanske inte var det godaste jag ätit bortsett från den medeltida varianten på irish coffee till dessert, den var suverän. Helt klart var Lagonda hedersgäst och blev väldigt omklappad av hela personalen, så härligt att kunna få ta med sin hund in.

På det hela hade vi en underbar dag, vackert väder även om det blåste lite väl mycket och en intressant rundtur, Piret var en kunning guide och kunde berätta mycket om stadens historia något både jag och Kennet tycker är intressant. Det är också kul att få träffa sina FB-vänner live och jag hoppas vi får många fler tillfällen att ses.

 

29. mar, 2022

Att livet kan vända snabbt är väl alla medvetna om men ibland blir det lite för påtagligt. Grimms underbara matte gick bort i cancer i mitten av februari, det känns fortfarande lite overkligt, vi talades vid i telefon bara några veckor tidigare och allt var bra. Även när jag blev kontaktad av hennes dotter om att mamma var väldigt sjuk och om Grimm kunde få flytta hem till mig igen fanns en förhoppning om att allt skulle gå bra men bara några dagar senare kom beskedet att det var slut.

 Det är så orättvist att de goda inte får leva medan de onda i världen tycks ha näst intill evigt liv.

 Jonna tillhörde verkligen de goda, hon kunde glädjas när det gick bra för andra genuint och äkta något som jag nog får säga är rätt ovanligt. Hon levde för sina djur och då framför allt sin älskade Grimm. Dom gjorde mycket tillsammans men framför allt så tränade hon spår med honom vilket ledde till att han med sin fina näsa blev duktig på eftersök, i första hand på vildsvin men även älg och rådjur. Det tog hårt på Grimm när matte blev sjuk och han slutade äta, den som var hela hans värld fanns inte längre där.

 Nu har det gått drygt en månad och han är glad igen. Han har hittat en riktig kompis i Minnie, dom är båda fulla av energi och lek, matchar varandra bra. Tog idag med honom till Åseda för viktkontroll och han har lagt på sig nästan 4 kg , det är lycka.

 

6. jun, 2021

 

Inget är som väntans tider, framför allt inte nu mitt i veterinärkrisen. Tidigare har alltid tryggheten i att Läckeby haft öppet dygnet runt funnits men numera stänger de klockan 22 och öppnar igen 07. Förhoppningsvis ska väl allt gå bra men det är ändå en trygghet med dygnet runt-jour inom rimligt avstånd.

 Förfrågningar efter valpar trillar in och många skriver väldigt bra presentationer, dock inte alla. Det är viktigt att först läsa informationen under rubriken ”intresserad av valp – läs detta först” och sedan i sin intresseanmälan redogöra för sin livssituation och sina förväntningar på att äga en Sankt Bernhard. Dessa presentationer är det första underlaget för att hitta det bästa hemmet till valpen och senare (när valparna är födda) fortsätter kontakten med besök och via telefon.