BLOGG

14. apr, 2019

Äntligen börjar det bli lite vår ute om än ganska kallt på nätterna. Hundarna har också lite vårkänslor, Edina löper och hos tonåringen Frasse gick testosteronet i spinn och han blev lika kär som en tesosteronstinn 15-åring.  Men lite munkpeppar i maten tog ner honom på jorden så han kunde slappna och bli kontaktbar av igen. 

När Esther löper nästa gång frammåt sommaren hoppas jag kunna para henne med Benny. Benny är familjehund och lever ett underbart liv på Öland, en snäll go och cool kille. Han ställdes för första gången på Böda förra året Exellen 2: ökl och senare på hösten röntgades han, 6 år gammal, med resultat HD:A  ED:0

Uställningsäsongen börjar ta fart men själv kommer jag ta det lugnt på den fronten i sommar och komma igen till hösten, Dock har jag valpköpare som tycker det är kul att komma ut och ställa vilket jag är väldigt glad för och önskar dom lycka till.  Utställningar är många gånger ett trevligt sätt att umgås med likasinnade, skapa kontakter och träffa nya vänner.  Att som ny i rasen, ny i utställningsvärlden på en av SBHK anordnad utställning av olika vilt främmande människor få höra att ens valp är för liten och hur väldigt fult det är med dubbelsporrar INTE OK.  Får tillägga att det inte var SB-folk som betedde sig illa utan andra på utställningen.  Och tack till alla som grattade på platsen när Grimm blev 2:a Valp BIS

 

1. jan, 2019

 

Då var även detta år slut, ett år med både glädje och sorg. Två fina valpkullar har vi fått i år. I slutet av januari fick Doris sju underbara valpar efter Rudy Vom Malinvern och i augusti var det Esthers tur, nio godingar efter Alphofs Jannimo. Det är en hektisk tid från det att valparna föds tills de flyttar till sina nya hem men väldigt roligt och man får många nya trevliga bekanta.

Doris och hennes valpar blev fotograferade för ett reportage av Caroline Alupo i Härliga hund. När vi åkte in till Växjö med hela gänget hade jag mina tvivel om hur i helar friden vi skulle kunna få alla valpar och Doris, som har hela alfabetet, samlade på en bild. Det gick över förväntan, fotograf Martina Wärenfeld styrde upp det hela som den proffsfotograf hon är, fantastiskt duktig. Det var en nästan lite overklig känsla att senare få se sin fina kull på omslaget när tidningen kom ut.

Men några kommer och några går, Hubbe fick sluta sina dagar på sitt elfte år och vad värre är att även Bertha lämnade oss i slutet av året, det var ett hårt slag. På plussidan har vi ju då Frasse, något av klassens clown, vad det kan bli av honom återstår att se men en glad skit är han allt.

Några utställningar har det också blivit, synd det ska vara så dyrt annars hade det nog blivit fler, inte bara för själva utställningsbiten men det är skönt att åka iväg en dag då och då, träffa bekanta och ha det lite trevligt. Utdelningen får man väl dock inte klaga på både Doris och Jannimo tog sina Championat på årets Ronnebyutställning.

 

19. okt, 2018

Åtta veckor går väldigt fort och nu är valparna redo för nya hem. Fyra av dom flyttar redan denna helg och ttroligen två till nästa. Det är lite blandade känslor varje gång, visst blir det lite tomt men samtidigt lite lugnare här hemma. En viss oro kan heller inte hjäpas, hur kommer det gå för småttingarna i sina nya hem, har man valt hem rätt för dom...  Jag hoppas och tror det.

 

En del verkar tro att valpar säljs på postorder. Att ta en första kontakt via mail, messenger mm är väl enkelt och bra, det kan ju vara så att ingen valp av tex önskat kön finns kvar. Efter den kontakten är gjord måste man vara beredd på att åka hit och träffa både mig och de vuxna hundarna innan det är aktuellt med ett eventuellt valpköp och faller det bra ut så kan man få välja ut sin nya familjemedlem. 

9. sep, 2018

 

Valparna växer så det knakar och mamma Esther har gått om mjölk, hon pysslar om sina små och är en väldigt duktig mamma. Nu när de är 2 veckor börjar det snart bli dags att skicka in registreringen vilket också medför dilemmat med Namn, att det alltid ska vara så svårt, dock ett ganska trivsamt problem.

Jag har förstått att en del har lite ont i magen av att pappan till valparna har ED:3, hade de hört av sig till mig hade jag förklarat detta för dem, men jag kan göra det här.  Anledningen till att jag valde honom trots ED: 3 är att jag inte kan hitta något annat än ED: 0 i hans härstamning (har sökt många generationer) och hans mentalitet och utseende är av stort värde för mig. Ingen är ju perfekt men för mig är han väldigt nära, hos honom går verkligen utseende och god mentalitet hand i hand.

4. sep, 2018

Nu är dom äntligen här, fredag den 24 augusti kom dom. Esther är en fantastisk mamma till sina 9 valpar och klarade valpningen galant. Än så länge är det rätt lugnt inne i valprummet men sanart lär det bli full fart på dom. Det största problemet med att ha valpar är nog att det är så svårt att slita sig från dom och få något vettigt gjort. 

 

I helgen var det utsällning på Böda, Öland. Att åka dit är något av en tradition och även om det kan vara lite höstrusk så är det nog en av årets trevligaste utställningar, tror fler håller med om det. I år gjorde Gyllenfjells Benny debut i ringen vid nära 6 års ålder, han har blivit en riktigt fin kille både på utsidan och insidan, lugn och trevlig. Han håvade in ett excellent och skötte sig med den äran Jag är så tacksam att han fick ett så fint hem hos Adina och hennes familj på Öland när livet tog en tragisk vändning. På hemväg fick det bli ett fikastopp på Kaffetorpet vid Soliden, kanske inte det billigaste fikastället men oj så gott kaffe och smarriga räkmackor dom har, sitter som en smäck efter en dag i småregnet.