BLOGG

23. jul, 2019

Sommaren går fort, alldeles för fort. Det blir heller inte alltid som man tänkt sig, hade tänkt ta valpar på Esther och Benny. Benny är från min andra kull, Deas valpar, och på pappret såg allt perfekt ut, snart 7 år, frisk, sund, HD:A ED:0, snygg med ett fantastiskt temprament och en tikvalp skulle självklart sparas för framtiden. Så tänkte jag, inte dom, tycke uppstod inte så tji fick jag. Så kan det gå, bara att tänka om. Vi får väl se till hösten/vintern när det är dags för löp igen.

Min lilla Italienare växer så det knakar, han är en riktig goding med förkärlek för skor. Hade nästan glömt hur det är att ha en valp med smak för skor. Frasse har aldrig varit sugen på att tugga skor där är det bara vattenlek som gäller, riktigt lycklig är han när vi går ner till sjön så han kan simma och leka i vattnet så mycket han vill.

4. jul, 2019

Efter lång väntan var det äntligen dags att hämta vår Diezel så på torsdagen förra veckan gav vi oss av mot Tyskland. Den ursprungliga planen var att mötas i Berndorf Luxenburg men ändrades till Offenburg i Tyskland istället. Med 33-gradig värme kändes det inte så intressant att ta med valpen på utställningen heller så vi beslöt att hoppa över WUSB. Efter många mil mötte Fabrizio oss på vårt hotell i Offenburg, valpen var precis lika go som han sett ut på bilderna. 

Resan hem gick jättebra, Diezel sov lugnt i bilen och vid hotellövernattningarna skötte han sina business ute, inte en ända olycka inne. Alltid lika intressant när man ska passera gränsen med hund, mellan Tyskland och Danmark fick vi visa pass för både oss och hunden men vid infarten till Sverige vinkades vi bara förbi fast hunden väl syntes utifrån, så mycket för gränskontrollen till Sverige.

Tycker faktiskt att det är rent ut sagt uselt 😠

 

I vår har Doris flyttat, det var inte helt lätt att lämna henne ifrån sig men hon har fått ett underbart hem där hon alltid får vara medelpunkten. Goda vänner hade mist sin Sankt Bernhard, saknaden och tomheten var stor, en tomhet som nu Doris nu fyllt med glädje.

 

14. apr, 2019

Äntligen börjar det bli lite vår ute om än ganska kallt på nätterna. Hundarna har också lite vårkänslor, Edina löper och hos tonåringen Frasse gick testosteronet i spinn och han blev lika kär som en tesosteronstinn 15-åring.  Men lite munkpeppar i maten tog ner honom på jorden så han kunde slappna och bli kontaktbar av igen. 

När Esther löper nästa gång frammåt sommaren hoppas jag kunna para henne med Benny. Benny är familjehund och lever ett underbart liv på Öland, en snäll go och cool kille. Han ställdes för första gången på Böda förra året Exellen 2: ökl och senare på hösten röntgades han, 6 år gammal, med resultat HD:A  ED:0

Uställningsäsongen börjar ta fart men själv kommer jag ta det lugnt på den fronten i sommar och komma igen till hösten, Dock har jag valpköpare som tycker det är kul att komma ut och ställa vilket jag är väldigt glad för och önskar dom lycka till.  Utställningar är många gånger ett trevligt sätt att umgås med likasinnade, skapa kontakter och träffa nya vänner.  Att som ny i rasen, ny i utställningsvärlden på en av SBHK anordnad utställning av olika vilt främmande människor få höra att ens valp är för liten och hur väldigt fult det är med dubbelsporrar INTE OK.  Får tillägga att det inte var SB-folk som betedde sig illa utan andra på utställningen.  Och tack till alla som grattade på platsen när Grimm blev 2:a Valp BIS

 

1. jan, 2019

 

Då var även detta år slut, ett år med både glädje och sorg. Två fina valpkullar har vi fått i år. I slutet av januari fick Doris sju underbara valpar efter Rudy Vom Malinvern och i augusti var det Esthers tur, nio godingar efter Alphofs Jannimo. Det är en hektisk tid från det att valparna föds tills de flyttar till sina nya hem men väldigt roligt och man får många nya trevliga bekanta.

Doris och hennes valpar blev fotograferade för ett reportage av Caroline Alupo i Härliga hund. När vi åkte in till Växjö med hela gänget hade jag mina tvivel om hur i helar friden vi skulle kunna få alla valpar och Doris, som har hela alfabetet, samlade på en bild. Det gick över förväntan, fotograf Martina Wärenfeld styrde upp det hela som den proffsfotograf hon är, fantastiskt duktig. Det var en nästan lite overklig känsla att senare få se sin fina kull på omslaget när tidningen kom ut.

Men några kommer och några går, Hubbe fick sluta sina dagar på sitt elfte år och vad värre är att även Bertha lämnade oss i slutet av året, det var ett hårt slag. På plussidan har vi ju då Frasse, något av klassens clown, vad det kan bli av honom återstår att se men en glad skit är han allt.

Några utställningar har det också blivit, synd det ska vara så dyrt annars hade det nog blivit fler, inte bara för själva utställningsbiten men det är skönt att åka iväg en dag då och då, träffa bekanta och ha det lite trevligt. Utdelningen får man väl dock inte klaga på både Doris och Jannimo tog sina Championat på årets Ronnebyutställning.

 

19. okt, 2018

Åtta veckor går väldigt fort och nu är valparna redo för nya hem. Fyra av dom flyttar redan denna helg och ttroligen två till nästa. Det är lite blandade känslor varje gång, visst blir det lite tomt men samtidigt lite lugnare här hemma. En viss oro kan heller inte hjäpas, hur kommer det gå för småttingarna i sina nya hem, har man valt hem rätt för dom...  Jag hoppas och tror det.

 

En del verkar tro att valpar säljs på postorder. Att ta en första kontakt via mail, messenger mm är väl enkelt och bra, det kan ju vara så att ingen valp av tex önskat kön finns kvar. Efter den kontakten är gjord måste man vara beredd på att åka hit och träffa både mig och de vuxna hundarna innan det är aktuellt med ett eventuellt valpköp och faller det bra ut så kan man få välja ut sin nya familjemedlem.