BLOGG

17. jan, 2021

När man ser tillbaka på 2020 så blev det ett lite annorlunda år utan utställningar och andra aktiviteter. Lite på gott och ont kan man väl säga, det har ju därför blivit ett rätt lugnt år utan stress och tidspussel samtidigt som många saknat möjligheten att premiera sina hundar. Det öppnades upp i höst en möjlighet att få sin hund kvalitetsbedömd men den luckan försvann snabbt när antalet smittade drastiskt ökade igen. 

Lite kurser har det i alla fall funnits, utomhus med stora avstånd och få deltagare. I våras blev det både valpkurs med Tasse och spårkurs med Frasse. Att spåra är något jag kan rekommendera alla att prova på, de flesta hundar tycker att det är jättekul samtidigt som det motionerar både kropp och knopp. Någon som verkligen är duktig i att spåra är Gyllenfjells Grimm som tillsammans med matte Jonna går eftersök på både vildsvin, älg och rådjur.

I somras flyttade Flash hit från Italien samtidigt som Countach flyttade dit till Fabrizio och kennel Vom Malinvern. Flash är en stilig killen och gudomligt snäll och jag ser fram emot när det äntligen ska gå att visa honom på någon utställning. Som läget är nu är det dock viktigare att minska smittspridningen än att folk ska flänga runt på utställningar mm. Det finns alldeles för många som prioriterar sig själva och sådant som skidsemestrar och Ullareds-shopping utan en tanke på att det kan drabba andra negativt då smittspridningen ökar.

1. apr, 2020

Det är inte alltid det går som man vill. Hannibal, även kallad Proppen, flyttade även han till en jättetrevlig familj. Tyvärr drabbades ett av barnen i familjen med en kraftig allergisk reaktion och sorgen när dom lämnade tillbaka honom var lika stor som glädjen varit när dom hämtade honom.

Proppen har från första dagen varit speciell för oss, det var han som satt på tvären och därför ledde till att vi fick snitta Edina, han var så att säga först i kön och när han plockades ut var alla först övertygade om att han var död. Men inte då, när vi fick ut valparna som var pigga och mjölksugna var han piggast av alla. Men från första stund har han alltid hetat Proppen.

Några dagar efter det att han kom tillbaka till oss tog jag bort anonnsen och han får stanna här hos oss. Men skulle det dyka upp ett riktigt bra hem så kan jag nog överväga att sälja honom. Han är lite blyg och försiktig så han behöver någon med tid och intresse för att aktivera och socialisera honm.

 

2. mar, 2020

Nu har don sista av valparna också flyttat, det blir lite lugnare men ändå ganska tomt efter dom. Alla har fått goa hem och det ska bli kul att få följa dom på sin väg till vuxna hundar.  Det är en lite speciell känsla att se lyckan hos nya Matte/Husse när dom står med sin valp i famnen, det är värt alla kisstidningar, golvskurande och vakna nätter.

7. jan, 2020

Som bloggare är jag nog rätt usel, ser att jag inte gjort något inlägg sedan i somras, kan ha huvudet fullt av tankar till bloggen men så snart jag sätter mig vid datorn är dom som bortblåsta. Tiden bara rusar iväg, nu är vi inne på det nya året och vi se vad det kan bära med sig. Börjar så smått planera för årets utställningar och eventuella valpar.

Edinas valpar växer så det knakar blir två veckor på torsdag och har nu börjat öppna ögonen. Att i nuläget få till vettiga foton på dom är nästan omöjligt, dom har två lägen antingen vakna och inte still en tiondels sekund eller sovandes som döda sillar, så ni får hålla tillgodo med de foton som finns för tillfället.

Jag kan tänka mig att en del kanske tycker att Frasse var lite för ung att para redan och i sak håller jag med. Anledningen till parningen är att Jag själv ska behålla en valp i just den kombinationen och ville inte vänta då Edina blir allt äldre men nu kommer han få vänta några år på det roliga. Det kommer inte bli helt lätt att välja ut vilken som ska stanna då dom alla är helt underbara. 

Nästa steg är nu att hitta köpare till valparna, att sålla ut vilka som är bäst lämpade för att ha en så pass stor hund. Det är en ras (likt alla storvuxna raser) som kräver en engagerad ägare som lägger tid på uppfostran och socialisering av valpen. Du ska helst bo i hus, gärna ha erfarenhet av rasen eller annan stor hund, och helst inte vara pedant för det ingår både hår och dräggel. En stabil ekonomi är också bra att ha då kostnaden för mat och framförallt försäkringen kan bli ganska hög.

 

23. jul, 2019

Sommaren går fort, alldeles för fort. Det blir heller inte alltid som man tänkt sig, hade tänkt ta valpar på Esther och Benny. Benny är från min andra kull, Deas valpar, och på pappret såg allt perfekt ut, snart 7 år, frisk, sund, HD:A ED:0, snygg med ett fantastiskt temprament och en tikvalp skulle självklart sparas för framtiden. Så tänkte jag, inte dom, tycke uppstod inte så tji fick jag. Så kan det gå, bara att tänka om. Vi får väl se till hösten/vintern när det är dags för löp igen.

Min lilla Italienare växer så det knakar, han är en riktig goding med förkärlek för skor. Hade nästan glömt hur det är att ha en valp med smak för skor. Frasse har aldrig varit sugen på att tugga skor där är det bara vattenlek som gäller, riktigt lycklig är han när vi går ner till sjön så han kan simma och leka i vattnet så mycket han vill.