BLOGG

19. okt, 2018

Åtta veckor går väldigt fort och nu är valparna redo för nya hem. Fyra av dom flyttar redan denna helg och ttroligen två till nästa. Det är lite blandade känslor varje gång, visst blir det lite tomt men samtidigt lite lugnare här hemma. En viss oro kan heller inte hjäpas, hur kommer det gå för småttingarna i sina nya hem, har man valt hem rätt för dom...  Jag hoppas och tror det.

 

En del verkar tro att valpar säljs på postorder. Att ta en första kontakt via mail, messenger mm är väl enkelt och bra, det kan ju vara så att ingen valp av tex önskat kön finns kvar. Efter den kontakten är gjord måste man vara beredd på att åka hit och träffa både mig och de vuxna hundarna innan det är aktuellt med ett eventuellt valpköp och faller det bra ut så kan man få välja ut sin nya familjemedlem. 

9. sep, 2018

 

Valparna växer så det knakar och mamma Esther har gått om mjölk, hon pysslar om sina små och är en väldigt duktig mamma. Nu när de är 2 veckor börjar det snart bli dags att skicka in registreringen vilket också medför dilemmat med Namn, att det alltid ska vara så svårt, dock ett ganska trivsamt problem.

Jag har förstått att en del har lite ont i magen av att pappan till valparna har ED:3, hade de hört av sig till mig hade jag förklarat detta för dem, men jag kan göra det här.  Anledningen till att jag valde honom trots ED: 3 är att jag inte kan hitta något annat än ED: 0 i hans härstamning (har sökt många generationer) och hans mentalitet och utseende är av stort värde för mig. Ingen är ju perfekt men för mig är han väldigt nära, hos honom går verkligen utseende och god mentalitet hand i hand.

4. sep, 2018

Nu är dom äntligen här, fredag den 24 augusti kom dom. Esther är en fantastisk mamma till sina 9 valpar och klarade valpningen galant. Än så länge är det rätt lugnt inne i valprummet men sanart lär det bli full fart på dom. Det största problemet med att ha valpar är nog att det är så svårt att slita sig från dom och få något vettigt gjort. 

 

I helgen var det utsällning på Böda, Öland. Att åka dit är något av en tradition och även om det kan vara lite höstrusk så är det nog en av årets trevligaste utställningar, tror fler håller med om det. I år gjorde Gyllenfjells Benny debut i ringen vid nära 6 års ålder, han har blivit en riktigt fin kille både på utsidan och insidan, lugn och trevlig. Han håvade in ett excellent och skötte sig med den äran Jag är så tacksam att han fick ett så fint hem hos Adina och hennes familj på Öland när livet tog en tragisk vändning. På hemväg fick det bli ett fikastopp på Kaffetorpet vid Soliden, kanske inte det billigaste fikastället men oj så gott kaffe och smarriga räkmackor dom har, sitter som en smäck efter en dag i småregnet.

 

17. aug, 2018

Nu börjar det kännas att sommaren börjar gå över i höst men vilken härlig sommar vi har haft. Bortsett från oron över hö och beten har det vatit toppen, för en gångs skull så regnade inte semestern bort.  Förra helgen var det utställning i Ronneby vilket gick chockerande bra, både Doris och Jannimo stod för championt och båda tog det, Jannimo dessutom BIR korthår och Doris BIM långhår, matte blev både glad och chockad.

Här går vi ju också i väntans tider, ca en vecka kvar tills Esther ska valpa hon är rund som en julgris. Hoppas att allt går bra, är alltid lite nervöst.

 

 

16. jul, 2018

Det är väl ingen som kan säga att semmestern regnar bort i år, till och med jag som älskar värme och sol skulle bli glad för regn nu. Allt är brunt och löven faller gula till marken långt innan höst. Hundarna gör inte heller många knop i värmen, ligger helst i skuggan under syrenbuskarna. Esther är parad men än är det för tidigt att veta om det blir några valpar men om det blir kommer dom runt sista helgen i augusti.