BLOGG

17. aug, 2018

Nu börjar det kännas att sommaren börjar gå över i höst men vilken härlig sommar vi har haft. Bortsett från oron över hö och beten har det vatit toppen, för en gångs skull så regnade inte semestern bort.  Förra helgen var det utställning i Ronneby vilket gick chockerande bra, både Doris och Jannimo stod för championt och båda tog det, Jannimo dessutom BIR korthår och Doris BIM långhår, matte blev både glad och chockad.

Här går vi ju också i väntans tider, ca en vecka kvar tills Esther ska valpa hon är rund som en julgris. Hoppas att allt går bra, är alltid lite nervöst.

 

 

16. jul, 2018

Det är väl ingen som kan säga att semmestern regnar bort i år, till och med jag som älskar värme och sol skulle bli glad för regn nu. Allt är brunt och löven faller gula till marken långt innan höst. Hundarna gör inte heller många knop i värmen, ligger helst i skuggan under syrenbuskarna. Esther är parad men än är det för tidigt att veta om det blir några valpar men om det blir kommer dom runt sista helgen i augusti. 

3. maj, 2018

Snart ett år efter vår resa dök reportaget från Schweiz upp i tidningen Härliga hund, ett långt härligt reportage om Sankt  Bernhards. Även i nästa nummer kommer det vara ett gäng Sankt Bernharder ;)

 

 Alla valpar har vid det här laget flyttat till sina nya familjer, utom Frasse då som fick stanna kvar och bli husses hund. Han är en riktig liten buse och väldigt charmig.

Nu  väntar jag på att Esther ska börja löpa så det förhoppningsvis ska bli valpar efter henne och Jannimo. 

 

2. apr, 2018

Den sista veckan har det varit ett späckat schema. Vi började i tisdags med fotografering av hela gänget inklusive mamma Doris på Mstudio i Växjö. Valpbesiktning på onsdag och sedan har valparnas nya hussar och mattar varit här och hämtat sina så hjärtan, och så lite vanligt arbete däremellan också. Trevliga valpköpare från Värmdö på besök lördag förmiddag medan eftermiddagens valpspekulant inte behagade höra av sig om att han inte skulle komma. Det är helt okej att ångra sig, kanske få förhinder osv MEN det är INTE OK attbara  skita i att höra av sig, skäms!! Nåja Lördagskväll klämde vi in "lilla" Janni i duschen så han skulle vara fresch och fin till utställningen på söndagen.  Tidig morgon, upp strax efter 04 för avfärd mot Malmö och Sydskånska kennelklubbens int utställning, men det var det värt. Jannimo knep sitt första cert och måste säga att han är en underbar hund att ha med sig, coolare kille finns inte

2. feb, 2018

Det här gänget hade alldeles för bråttom och ingen lust att vänta ända till onsdag så dom anmälde sin ankomst redan på söndagen. Det fick bli en snabb resa ner till Läckeby djursjukhus, där blir man alltid väl omhändertagen med ett reseverat rum och hjälpsam kunnig personal. Lite skillnad till mottagandet i Växjö för några år sedan,  en tik hade fått 4 valpar och sedan tog det stopp Växjö är ju närmast så efter att förvarnat på telefon gick resan dit och där blev vi hänvisade att sitta i väntrummet med tiken och de nyfödda valparna. Nu gick vi inte med på det men seriöst... nyfödda valpar i ett kallt väntrum med andra sjuka djur ...

Men nu har vi här fem små pojkar och två tikar med stor aptit och Doris är en underbar mamma. Nu ska i bara försöka klura ut vilka som är långhår och korthår, inte helt lätt. För den som är intresserad finns ett par pojkar kvar